რა დანამატები ანიჭებენ ყავაs დამატებით სასარგებლო თვისებებს?
• ყავა წყლით:
ამ სასმელს უწოდებენ ყავას კოლუმბიურად. წყალი ამცირებს კუჭის წვენის გაღიზიანებას. რეკომენდებულია ყავის ძლიერ სახეობებთან, მაგალითად ესპრესოსთან.
• ყავა ლიმონით
აძლიერებს ყავის ანტიოქსიდურ თვისებას, ასტიმულირებს კუჭის წვენის გამოყოფას, აუმჯობესებს საკვების გადამუშავებას.
• ყავა რძით
რძის დამატება ზრდის კალცის გამოყოფას და იცავს ხმის სიმებს გაღიზიანებისგან.
• ყავა დარიჩინით.
ამდიდრებს ყავის გემოს, ზრდის ტონუსს და ამცირებს მადას.